Broccolitaart met vis

P1020406

 

Een heerlijke taart met vis, zacht van smaak. Ik heb nog nooit eerder een taart gemaakt met vis. Nee, dat is niet waar, ooit eens iets met zalm, ook lekker. Maar nu met een witte vis, tilapiafilet om precies te zijn. Het enige wat ik aan voor werk had, was de broccoli koken. Dat valt dus best mee, daarna is het gewoon wachten tot alles gaar is en eten! De kinderen vonden het weer eens niks, die hadden het te druk met het Sinterklaas journaal,… en daarna was het eten niet meer nodig? Ik weet niet wat het is. Sinterklaas kan een hoop verpesten. Normaal zijn ze dol op vis én broccoli,.. beetje jammer. Maar goed, voor de liefhebbers hier het recept.

Nodig; 5 vellen bladerdeeg * 3 tilapiafilets (ontdooit) * stronk broccoli (gekookt)* viskruiden * hand notenmix (grof gehakt) * 6 eieren * zout + peper * geraspte kaas * boter om in te vetten.

Hoe; De tilapiafilets haal je ’s morgens uit de vriezer, zodat ze aan het eind van de middag ontdooit zijn. Zet de oven vast aan op 180 graden. De broccoli stronk snij je in kleine stronkjes en deze kook je ongeveer 8 minuten in de pan. Ondertussen haal je de de vellen bladerdeeg uit de vriezer om te ontdooien. Als de broccoli gekookt is giet je ze over in een vergiet en laat ze zo even staan, zodat veel vocht eruit gaat. Vet de ovenschotel in met boter. Als de vellen bladerdeeg ontdooit zijn leg je ze in de vorm. Strooi viskruiden op de bodem, hierop leg je de rauwe vis filets. Ook op de vis strooi je viskruiden. Dan verdeel je de broccoli over de vis en er tussen. Verdeel de gehakte noten over het geheel. Klop de eieren in een kom met zout en peper (om op smaak te maken) en giet dit over de schotel. Als laatste strooi je de geraspte kaas erover en kan hij voor 40 minuten de oven in. Na 40 minuten is de kaas mooi van kleur en heb je geen vocht meer in de taart als je er op drukt met de bolle kant van een vork.

Eet smakelijk!

P1020403

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s