Ei in brood

P1020781Dit ideetje heb ik ook weer van Welke.nl een eitje gebakken in een broodje. Zag er zo lekker uit! Dat moest ik gewoon een keer proberen. Het leek mij een goed idee om dit te combineren met een soepje en dat pakte goed uit. Als je de inhoud op heb, blijft er een ‘kaal’ broodje over en dan kun je dit dopen in je soep. Prima combinatie dus! Om niet alleen een ei in het broodje te hebben, wat mij erg droog leek. Heb ik eronder nog wat ham gedaan ook om een beetje meer smaak en iets hartigs te hebben.

Nodig; Afbak broodjes * 1 ei per broodje * blokjes ham * gesnipperd uitje * fijn gesneden champignons * fijn gehakte koriander * peper * knoflookboter

Hoe; Roerbak de ham, doe iets later pas de ui en de champignons erbij met wat peper. Als dat klaar is schep je de koriander erdoor. Snij recht naar beneden een rondje uit het broodje, maar ga niet door de bodem heen. Doe eerst een schepje ham mengsel in het broodje. Leg de broodjes op een oven rooster, terwijl de oven zich verwarmt op 175 graden. Breek boven het broodje het ei open en laat hem voorzichtig erin vallen. Er loopt altijd wat ei langs, dat geeft niet. Het stukje wat je uit het broodje gesneden hebt, smeer je royaal in met knoflookboter en leg je ook op het rooster. Zet het rooster voorzichtig in het midden van de oven. Na 10 minuten haal je de croutons eruit en eventueel andere broodjes zonder ei. De broodjes met ei laat je nog eens 5 minuten staan. Dan zijn ze klaar; Eet smakelijk!

P1020779 P1020782

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s